tótferi honlapja

A kapitalizmus után jön a feudalizmus és elérünk egyszer az ősközösségi társadalomhoz is. Gyűjthetem a kőbaltákat, ha egyről-kettőre akarok jutni

Itt szerkesztheted a frissen létrehozott oldaladat!

Ezt a szöveget nyugodtan kitörölheted és
a helyére írhatod az új oldalad tartalmát.





Sziasztok futók:)

Ide megpróbálom a C+ O bt által 2005-ben  kiadott Általam, Obermayer Zsóka segítségével szerkesztett Cd anyagát ide feltenni.

Én, Tóth Ferenc, mint a szerzői jogok kizárólagos tulajdonosa a Minimarathon könyv szerzője a cd teljes anyagának védettségét felszabadítom, a rajta levő anyagokat letölthetővé teszem.

A cd anyaga:

-Bevezető

-Futó slágerek

-Eredménylisták: 1984-1994 (JPEG)

                              1995-2002 (Excel)

                              2003-2004( Word)

-Képek a XX. Minimarathonról

-Képkavalkád (Jpeg)

 Akkor jöjjenek a tételek:

-Bevezető:

Bevezető(most így mikrofon nélkül)

 

Mint a Tatai Minimarathon sokszoros teljesítője, később műsorvezetője, a huszadik versenyre írott munkámban már elemeztem, hogy milyen jó dolog a korábbi listák tanulmányozása, nem beszélve a frissekről. Valamennyien ismerjük a versenyek utáni olykor hosszú órák várakozását, mire megszületik az aktuális lista.

 A minimarathonok hőskorából származó listákat összegyűjtve már a könyv írásakor felmerült a gondolat egy teljes, az addigi 20 év összes listájának rendszerezésére, kiadására. A kezdeti 10 év listáit azonban a számítógép nemigen tudta kezelni, ezek akkoriban ugyanis még írógéppel készültek. Felmerült egy, csak a listákat tartalmazó kiadvány elkészítésének gondolata ám az előzetes számolgatásnál kiderült, hogy a több mint húsz év összes ereménye évi átlagban 20 oldallal kalkulálva 300 oldalas könyv lenne. Ez a nyomdai(esetleg másolási) költségeket alapul véve milliós befektetést jelentett volna, melyet csak 3-4 ezer forintos árral lehetett volna visszahozni. Szerencsére a számítástechnika fejlődésével egy CD-re ráfért a hatalmas adathalmaz, de a feldolgozás nem kis munkájának is van ára. Csak sokkal kevesebb.  A régi listák újrabevitele  ellen szólt, hogy az első 10 év 5600 beérkező futójának eredményeit kellett volna begépelni, ez a szokásos 6-7 azonosítóval számolva mintegy 40 ezer adatbevitelt jelentett volna. Ez még egy hosszútávfutó újságírónak is sok. Időben, energiában.

Másrészt a korhűség is csorbát szenvedett volna, ezért döntöttem úgy, hogy az 1984-94 közötti versenyek beszkennelt állapotban(jpg formátum) legyenek újra felidézhetők. Van ahol a képek sorrendje nem egyezik a valós állapotokkal(bocs),de ezek a korabeli dokumentumok nem mindig a szabványos méretben készültek. A gördítőmenü használatával, na meg egy kis türelemmel azért egy hosszútávfutónak biztosan sikerül megtalálni a lényeget.A „94-es év Exel listája nem éppen a tökély,500 felett kezdődik a többi ki tudja melyik kóbor fájlba tűnt még a helyszínen. Na, de ki tudta akkor még, hogy „megzenésítésre kerül” a múlt. Szerencsére a beszkennelt lista is ott díszeleg a mappában.

A ”94-2001 évek eredményei a nagyszerű számítástechnikai háttérnek köszönhetően már Excel programmal kerültek rögzítésre, itt már lehet „szörfözni”.

Az utolsó 2 év eredménylistáit Ambrus Tibor barátom honlapjáról töltöttük le Word formátumban(www.amti.hu), remélem ez jót tesz mindkettőnknek.

Ugye, Tibor?

A bevezető utáni mappa zenéjére az , öreg futók”lába valószínűleg már automatikusan  beindul.

Ezt követik az eltelt 21 év listái, majd a 2003-as Minimarathonon készült fényképeket szemlélhetitek.(Fotók: Obermayer Zsóka, C+O BT.)

 

A CD utolsó mappájához a képarchívumban tallóztunk, itt amatőr, illetve profi fotósok felvételeivel szeretnénk felidézni hazánk második legrégebbi tömegfutóversenyének és a vizek városának, Tatának hangulatát.

 

Jó böngészést, kellemes múltidézést kíván a szerkesztő: Tóth Ferenc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remélem, hogy Horváth Zoltán főrendező a jövőben is a képen látható nyugalommal szemléli majd a műsorvezető és a százfős rendezőgárda, na meg persze a legfontosabbak, a FUTÓK ténykedését.

Eredménylisták: Remélem egyesével sikerül feltenni a különböző formátumokat:)

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 2
Heti: 65
Havi: 64
Össz.: 75 523

Látogatottság növelés
Oldal: A Tatai Minimarathonok összes erdménylistája 1984-2004 cd
tótferi honlapja - © 2008 - 2024 - totferi.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »